StoryEditor

Procurilo koliko je koštala snimka koja je srušila Strachea i austrijsku vladu

Piše D  /  24.05.2019., 10:05h

Dnevnik se, naime, poziva na stručnjaka za sigurnost Saschu Wandla koji tvrdi da su odvjetnik Ramin M. i austrijski detektiv Julian H.organizirali klopku za Strachea u vili na Ibizi i snimili video.

"To sam primijetio čim sam pogledao snimku"

Sascha Wandl, koji je bio nekadašnji šef detektiva Juliana, kazao je u intervjuu za Oe24 kako video s Ibize nosi potpis dotičnog detektiva. "To sam primijetio čim sam pogledao snimku", kazao je Sascha Wandl te dodao da se detektivu Stracheu predstavio kao biznismen iz Münchena.

"Julian je kazneno gonjen i osuđen, i bio je umiješan u špijunažu tvrtke Plasser & Theurer", dodao je Wandl i potvrdio da je Julian prijatelj s bečkim odvjetnikom koji je dogovorio prvi sastanak sa Stracheovim bliskim saveznikom Johannom Gudenusom.

Bečki odvjetnik ima video snimke Strachea s ilegalnim supstancama

Troškove proizvodnje videa koji je srušio čelnike FPO Wandl je procijenio na oko 600.000 eura. Prema njegovim riječima, snimke su ponuđene za više od milijun eura i on smatra da iza svega stoji politički nalogodavac.

Inače, bečki odvjetnik je poznat i po tome što je već 2015. nudio savjetnicima bliskim Socijaldemokratskoj partiji (SPO) i Narodnoj stranci (OVP) video snimke na kojima se može vidjeti Strachea s ilegalnim supstancama. Taj video materijal nikada nije uspio unovčiti jer je tražio prevelike svote.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 07:08