Article_Top_970x250

Procurile fotografije bivšeg američkog predsjednika Clintona s navodnom žrtvom pedofila, bogataša Epsteina

amerika

Procurile fotografije bivšeg američkog predsjednika Clintona s navodnom žrtvom pedofila, bogataša Epsteina

kol 19, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U utorak navečer procurile su fotografije bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona na kojima je vidljivo kako mu masaže pruža jedna od brojnih žrtava serijskog pedofila Jeffreya Epsteina. Objavljene fotografije su iz 2002. godine, kada je bio na humanitarnom putovanju u Afriku, Epsteinovim privatnim zrakoplovom nazvan “Lolita Express” jer je bio korišten za prijevoz mladih djevojaka do Epsteinovog ranča na Karibima i u Novom Meksiku.

Inače je do sada objavljeno kako je Clinton više puta putovao Epsteinovim privatnim zrakoplovom te da je imao bliske odnose njegovom nekadašnjom djevojkom, Ghislaine Maxwell koja je uhićena u srpnju i trenutno se nalazi u zatvoru pod optužbom da je podvodila djevojke za Epsteina. Fotografije Billa Clintona s Chauntae Davies objavljene su uoči njegovo pojavljivanja na nacionalnoj konvenciji Demokrata, gdje dao podršku Joe Bidenu u utrci za predsjednika SAD-a, prenosi Narod.hr.

Fotografije je objavio Daily Mail te otkriva da je grupa, u kojoj su bili i glumci Kevin Spacey i Chris Tucker, tijekom petodnevnog humanitarnog pohoda posjetila je Ganu, Nigeriju, Ruandu, Mozambik i Južnu Afriku. Clinton je i ranije priznao da je putovao s Epsteinom, no negira da je imao bilo kakvo znanje o pedofilski sklonostima osuđenog pedofila.

Chauntae Davies koja je bila osobna Epsteinova maserka tvrdi da ju je Epstein seksualno zlostavljao nekoliko godina te da se njegovih okova oslobodila 2005. godine.

U srpnju 2019. dala je iskaz FBI-u i pomoćniku glavnog tužitelja. Epstein je uhićen i optužen u pet dana kasnije, a u kolovozu je navodno počinio samoubojstvo.

Protiv Epsteina je tada bila podignuta optužnica zbog seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja desetaka maloljetnica u njegovim kućama na Manhattanu, posjedu u Palm Beachu i na drugim lokacijama, u razdoblju između 2002. i 2005. godine. U optužnici je navedeno kako je plaćao djevojkama, odnosno djevojčicama među kojima su bile i 14-godišnjakinje, da ga masiraju nage ili u toplesu, a te su masaže nerijetko uključivale i odnose.

Epstein je često donirao političare u Washingtonu. Njegovi prijatelji i gosti su bili američka i svjetska tzv. elita iz političkih i gospodarskih krugova, a osobito su poznati bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton, njegova supruga i predsjednički kandidat Demokrata Hillary Clinton te britanski princ Andrew, sin kraljice Elizabete.

U trenutku kad je pronađen obješen u svojoj zatvorskoj ćeliji u New Yorku u kojoj se pokvarila kamera, nalazio se na odjelu gdje nije cijelo vrijeme bio pod prismotrom, iako se već jednom pokušao ubiti.

Dnevnik.ba