StoryEditor

Pročitajte opširni komentar kojeg policija istražuje u vezi ubojstva Lane Bijedić

Piše D  /  18.10.2019., 01:10h

Forenzičari Federalne uprave policije, koji su došli iz Sarajeva u Ljubuški, završili su vještačenje oba automobila koje je izuzeo MUP ŽZH, doznaje Večernji list iz izvora bliskog istrazi.

Doznaje se i kako su forenzičari vještačili dva automobila te ponovno mjesto gdje je djevojka Lana Bijedić ubijena u mjestu Studenci. Sada se čekaju rezultati vještačenja kako bi se saznalo ima li osoba od koje su automobili izuzeti veze s ubojstvom. Prema informacijama, osoba koja se dovodu u vezu s automobilom koji su svjedoci vidjeli kod mjesta ubojstva imala je po sebi određene ozljede, a one su, navodno, nastale zbog nesreće koju je imala istog tog kobnog dana, nedjelje, 6. listopada.

Kako se doznaje, osoba je zbog te nesreće prvi automobil prodala da bi kasnije, uz nadoplatu, kupila novi. Prema saznanjima Večernjaka, policija motri tu osobu dok ne dođu rezultati vještačenja.

Policija paralelno s tim radi i na drugim istražnim radnjama. Zanimljiva je i objava komentara nepoznate osobe na jednom hercegovačkom portalu. Naime, osoba pod pseudonimom ”Vidoviti Milan” u 23 sata i 15 minuta, 16. listopada, napisala je poruku policiji s nekim detaljima koji upućuju kako bi se moglo raditi o nekom tko je vidio ili svjedočio svemu što se događalo na dan ubojstva Lane Bijedić.

Svoju objavu autor je sročio na ekavici, s dosta pravopisnih pogrešaka, ali s dosta informacija, a na istražiteljima je da otkriju radi li se o dobro informiranoj osobi koja je sve vidjela ili nešto više u ovom zamršenom slučaju koji je podigao na noge BiH i regiju.

"Za policiju: ubojica je tamne kose, dobro krupan. Živi u blizini. Poznavao je žrtvu površnu, htio kontakt s njom na planu na kojem ona nije htjela, a imala je dečka/simpatiju. Ubojica je i ranije pratio žrtvu i može biti da je rekla majci da je netko prati. Tog dana on je nju pratio od autobusnog kolodvora, gdje su je prve kamere snimile, tu se može vidjeti ubojica, ali ne u autu nego pješice. On je za njom išao pješice i zato se i osvrtala jer ga je vidjela, uvjerava u komentaru."

Ističe da ubojica nije imao namjeru ubiti Lanu.

"Svjedoci, pogotovo ribar, je njega vidio ili taj dan ili dan poslije ubojstva kad je došao uzeti to što mu je ispalo iz džepa na mjestu zločina, ili je bio novčanik ili upaljač. Pitajte opet tu stariju ženu, osim Lane, je li vidjela još nekoga da hoda tim putem, ustraje ova osoba, a zanimljivo je da ta “starija žena” do sada nigdje nije bila spominjana."

Zatim nastavlja s izlaganjem:

"Žrtva je tu vjerojatno krenula jer je htjela jednostavno biti sama, bila je tužna zbog dečka, ali će to policija vidjeti u njenim zapisima. Taj momak nema nikakve veze s ubojstvom. Da nastavim…ubojica je ubrzo sustigao Lanu. Kako se on njoj pokušao upucavati, to on najbolje zna, i zna i da je žrtvi nije svidio njegov prilaz i ozlijedila ga je…doslovno da je je čovjek pobjesnio i tu je uslijedila svađa i tučnjava. Njih dvoje su se doslovno tukli. U tom trenutku on je nju htio zadaviti i pokušavao je. Kada je izgubila svijest, ubacio ju je u rijeku, navodi dalje osoba koja se potpisala kao Vidoviti Milan."

A dok se pojavljuju nove informacije glede ovog slučaja, Lanina majka Nina preselila se u Beograd bez konkretnog objašnjenja zbog čega se odlučila na takav čin u trenucima kad javnost, policija i mediji traže brojne odgovore vezane za ubojstvo mlade djevojke.

MUP, policija i istražitelji u ŽZH čine sve kako bi se što prije riješio slučaj, a od velike pomoći su im do sada bili i građani koji u se javljali i svakodnevno javljaju s korisnim informacijama.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:51