31.12.2019., Zagreb- Docek Nove godine uz koncert grupe Prljavo kazaliste na Trgu bana Jelacica.r”nPhoto: Sandra Simunovic/PIXSELLSANDRA SIMUNOVIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
celebrity

Prljavo kazalište najavilo nastup pod starim imenom

Piše hina  /  26.08.2022., 16:25h

Prljavci će pod tim imenom nastupiti poslije brojnih problema koje su imali nakon što je bivši bubnjar i menadžer benda Tihomir Fileš tražio zabranu korištenja imena Prljavo kazalište, tvrdeći kako time brani svoj žig, odnosno ime i logo benda

Jubilarni 25. Susreti za Rudija, najveći aeromiting u Hrvatskoj, održat će se od 9. do 11. rujna u Gornjoj Stubici, a otvorit će ih 9. rujna, na pozornici kod Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu, popularno Prljavo kazalište, kojem će to biti prvi nastup u Gupčevu kraju.

Kako se ističe u najavi organizatora, nakon prvog izdanja Stubice festa, koji je privukao preko 15.000 ljudi, i večeri u atriju dvorca Oršić na redu je najveća letačka manifestacija u Hrvatskoj - Susreti za Rudija.

Susreti za Rudija ove godine slave 25 godina održavanja u čast Rudolfu Perešinu, legendarnom pilotu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i heroju Domovinskog rata, koji je poginuo početkom svibnja prije 26 godina u akciji Bljesak.

"Susreti za Rudija privlače svake godine na desetke tisuća ljudi, a ove godine sve ljubitelje spektakularnih prizora na nebu iznad Zagorja čeka nebeski spektakl u nedjelju 11. rujna", ističe se u najavi.

Kao uvertira za jubilarno izdanje na jedinstvenoj pozornici kod Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu u petak, 9. rujna, zasvirat će Prljavo kazalište, prvi put u Gupčevu kraju.

Ukinuta je privremena mjera

Prljavci će pod tim imenom nastupiti poslije brojnih problema koje su imali nakon što je bivši bubnjar i menadžer benda Tihomir Fileš tražio zabranu korištenja imena Prljavo kazalište, tvrdeći kako time brani svoj žig, odnosno ime i logo benda.

Visoki trgovački sud nedavno je ukinuo privremenu mjeru po kojoj nisu smjeli nastupati pod tim imenom, pa su nekoliko nastupa odradili kao Houra grupa.

Program koji će se odvijati od 9. do 11. rujna u Gornjoj Stubici uključuje i koncert puhačkih orkestara, likovnu koloniju, sportske igre branitelja, radionice i predavanja, kao i ugostiteljsku ponudu uz održavanje sajma domaćih OPG-ova.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 23:38