StoryEditor
MUP HNŽ

Privedene dvije osobe pod sumnjom da su krali mesingane predmete na mostarskim grobljima

Piše fena  /  29.04.2022., 11:07h
Policijski službenici Policijske stanice Mostar u noći s četvrtka na petak priveli su dvije osobe zbog sumnje da su krali mesingane predmete s mostarskih groblja.

Oko 4:25 sata patrola policije je pri obilasku staničnog područja, pored ceste M17, u mjestu Drežnica, primijetili vozilo marke Golf III za čijim se upravljačem nalazio A.Š. (1984.) iz Sarajeva.

Nakon desetak minuta pojavilo se tmv marke Renault kojim je upravljao M.Z. (1989.) iz Širokog Brijega. Isti je iz vozila izbacio putničku torbu u kojoj su se nalazili dva mesingana svijećnjaka, tri nadgrobne mesingane alke, mesingani nosači i par rukavica.

Zbog sumnje da su navedene stvari predmet kaznenog djela osobe su privedene, a vozila parkirana u krug Policijske uprave Mostar, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ).

Podsjećamo, u vrijeme uskršnjih blagdana građani su prijavili više krađa ukrasnih ručica s grobnica na mostarskim grobljima "Masline" i "Raštani".

Policijskim radom utvrđeno je da je nepoznati počinitelj ili više njih u razdoblju od 16. do 19. travnja 2022. godine s 80 grobnica ukrao preko 220 ukrasnih ručica od mesinga, a tom prigodom počinitelji su na više grobnica oštetili i srušili vaze za cvijeće te lampione.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 18:30