U utorak je na sudu u Ndoli u Zambiji održano prvo ročište, na kojemu se osmero Hrvata izjasnilo da nisu kriviMWEBANTU.COM -
StoryEditor
posvajanje djece

Pritvoreni Hrvati u srijedu bi mogli na slobodu, ispunili su sve što je Zambija tražila!

Piše desk  /  18.01.2023., 08:57h

Osmero Hrvata uhićenih u Zambiji u srijedu bi moglo izići iz zatvora, javlja RTL, čije je ekipa stigla u Afriku kako bi pratila "slučaj Kongo".

Hrvatima, koji su optuženi za pokušaj trgovine djecom, dopušteno je da se brane sa slobode, no prije su trebali ispuniti određene uvjete. RTL javlja da je to sada riješeno i da bi u srijedu trebali izići iz zatvora.

"Zapelo je sve s papirologijom, birokracijom. Iako se činilo da će izići na slobodu isti dan kada im je sudac odredio da smiju, ipak se sve zakompliciralo. Međutim, važno je da je sada ispunjeno sve što je Zambija tražila. Hrvatska je to ispunila, odnosno pritvoreni Hrvati, uz pomoć Veleposlanstva, ali prvenstveno i zahvaljujući novom odvjetniku kojeg su angažirali.

Kada oni izađu, a to će se vjerojatno dogoditi u srijedu, jer je sve riješeno, to ne znači da su oni slobodni ljudi. Neće i dalje smjeti napuštati mjesto doma, morat će se i dalje javljati na sud i redovito odlaziti na svako suđenje. Tek kada sud završi, vidjet ćemo kakva je konačna odluka", kazala je hrvatska novinarka koja se trenutno nalazi u Zambiji.

Dnevnik.ba

28. veljača 2024 23:26