StoryEditor

PRITISAK POKAZAO REZULTATE U Njemačkoj pad potencijalno opasnih islamista

Piše D  /  21.12.2019., 04:12h

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u subotu kako se broj potencijalno opasnih islamista u Njemačkoj smanjio u usporedbi s prošlom godinom.

"Vlasti trenutno 679 osoba iz islamističkog miljea smatraju opasnima. Prošle godine službe su promatrale 774 osobe kao potencijalno opasne", stoji u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova. Kao potencijalno opasne osobe vlasti smatraju one političke ekstremiste koji su u stanju izvršiti teška kriminalna djela ali i terorističke napade.

Demokršćanski političar i član parlamentarnog odbora za unutarnju politiku Armin Schuster zaključio je kako je nakon terorističkog napada na berlinski božićni sajam prije tri godine pojačan pritisak na islamističku scenu.

"Pojačani pritisak na scenu je pokazao rezultate. Policija danas reagira brže i potencijalnim napadačima daje do znanja da su pod prismotrom", rekao je Schuster za njemačku novinsku agenciju dpa. Predstavnici policije istodobno upozoravaju kako opasnost od islamističkog terorizma nije nestala.

"Mi smo daleko od povlačenja upozorenja od terorizma. Istina je da se pokušaji napada zbog više policije otkrivaju brže, ali razina opasnosti nije pala", rekao je predstavnik policijskog sindikata GdP-a Joerg Radeck za dpa, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:20