Article_Top_970x250

PRITISAK NA NOVINARE Sud BiH osporio imenovanje Tvrtka Milovića za urednika na BHT-u

skandalozna presuda

PRITISAK NA NOVINARE Sud BiH osporio imenovanje Tvrtka Milovića za urednika na BHT-u

svibnja 31, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

"Pravna država" u Bosni i Hercegovini dotaknula je novo dno - Sud BiH je naime osporio imenovanje Tvrtka Milovića za urednika na BHT-u. Ta skandalozna presuda je slučaj najvećega pritiska na novinare koji je zabilježen u povijesti daytonske BiH. Poruka Suda BiH je jasna: Hrvati nemaju što tražiti ni na BHT-u ni u Sarajevu.

Sud Bosne i Hercegovine osporio je izbor Tvrtka Milovića na poziciju urednika dokumentarno-savremenog programa BHT 1, a argumenti kojima je ovakva odluka potkrijepljena su nevjerojatni. 

Sud BiH utvrdio je, naime, da Milović nije ispunjavao niti jedan od uvjeta natječaja, a to je „besprijekorno poznavanje novinarskog kodeksa, uređivačkih načela, svjetskih standarda novinarstva“. 

Sud BiH se time izravno uključio u hajku koja je mjesecima vođena protiv Milovića. Kako je moguće da Sud biH odlučuje o tomu poznaje li netko svjetske standarde novinarstva ili novinarsku etiku? Je li Milović ispunjavao neki test na Sudu biH? Naravno da nije, nego se ovdje radi o tomu da političko Sarajevo eliminira sve evoje neistomišljenike, a to su svi politički Hrvati i Srbi. Otužno je da je ova presuda posljedica tužbe udruge BH novinari, koja bi se trebala baviti zaštitom novinarskih prava ne uništavanjem novinara.

U presudi je konstatirano, također, da je BHT 1 prekršila i Statut i Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta.

Podsjećamo, Milović je na poziciju urednika dokumentarno-savremenog programa imenovan u ožujku prošle godine, a njegovo je imenovanje u bošnjačkoj radikalnoj javnosti izazvalo bijes koji se pretvorio u pravu hajku na kolegu Milovića.

Dnevnik.ba