StoryEditor

Prisustvovao i Fadil Novalić: Za SDA korona i pravila ne postoje, prekršili su sve mjere

Piše D  /  17.10.2020., 08:10h

Naime, u restoranu Kondor sinoć je u Gradačcu održan predizborni skup Gradskog odbora SDA čime je službeno i počela predizborna kampanja.

Tom prilikom, uz kršenje epidemioloških mjera predstavljeni su kandidati ove stranke za Gradsko vijeće Gradačca, kao i zajednički kandidat za gradonačelnika Mustafa Šakić koji trenutno obnaša funkciju županijskog ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U unutrašnjosti gradačačkog ugostiteljskog objekta večeras se okupilo puno više od 50 osoba, koliko je dozvoljeno, ali kršenje mjera nije se na tome završilo, s obzirom na to da su sudionici skupa sjedili bez propisane distance, a kod pojedinih nije izostalo ni izbjegavanje korištenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru.

Večerašnjem skupu također su prisustvovali i premijer Federacije BiH Fadil Novalić te član ove stranke i Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Amir Fazlić.

Prema ranijoj odluci Federalnog kriznog stožera, a koju je usvojio i županijski krizni stožer Ministarstva zdravstva u Tuzli, u zatvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do 50 osoba, a na otvorenom do njih 100 uz obavezno pridržavanje mjere fizičke distance. U zatvorenom prostoru obavezno je korištenje zaštitne maske, dok na otvorenom ona ne mora biti korištena, ako je osigurana fizička distanca.

Vrijedi podsjetiti da je jučer u našoj zemlji, nažalost registriran rekordan broj novootkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom i to 621 slučaj. U Tuzlanskoj županiji je zabilježeno novih 39 pozitivnih, a u Gradačcu šest te je ovaj grad na drugom mjestu po dnevnom presjeku novootkrivenih nakon Tuzle koja je brojala 18 slučajeva.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 17:29