StoryEditor
mediji

Prištinska TV: SAD poručile Kosovu da je dovedena u pitanje sigurnost

Piše desk  /  27.09.2021., 23:09h
Američki State Department je predsjednici Kosova Vjosi Osmani jasno stavio do znanja neslaganje s načinom na koji su kosovske institucije uspostavile reciprocitet za registarske tablice vozila sa Srbijom, slanjem specijalnih snaga na sjever zemlje, javlja prištinska televizija Klan Kosova.

Klan Kosova iz međunarodnih izvora saznaje da je predsjednici Osmani u subotu direktno izraženo nezadovoljstvo načinom na koji su kosovske institucije organizirale akciju na sjeveru, prenosi beta.

Ova akcija je ugrozila nacionalnu sigurnost, rečeno je predsjednici Osmani iz State Departmenta, čime je Washington jasno stavio do znanja službeni stav o najnovijim dešavanjima na sjeveru Kosova.

Predsjednica Kosova je tijekom prošlog tjedna boravila u SAD-u gdje se na marginama Opće skupštine Ujedinjenih nacija sastala s predstavnicima mnogih država, ali nije zabilježen ni jedan sastanak na visokom nivou s predstavnicima američke vlade.

Iz ureda Osmani potvrđeno je da je kosovska predsjednica sa službenim američkog State Departmenta razgovarala o najnovijim dešavanjima na sjeveru zemlje, ali nije data informacija da je upozorena da je akcija na sjeveru Kosova dovela do ugrožavanja nacionalne sigurnosti.

Savjetnica predsjednice Donjeta Miftari demantirala je navode TV Klan Kosova.

Dnevnik.ba

16. svibanj 2024 23:51