Article_Top_970x250

Priština zabranila uvoz robe iz Srbije na kojoj nije pravilno napisano ime države Kosovo

mjera vlade

Priština zabranila uvoz robe iz Srbije na kojoj nije pravilno napisano ime države Kosovo

svibnja 31, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Društvene mreže

Na Kosovo je, prema novim mjerama vlasti u Prištini, zabranjen uvoz onih proizvoda iz Srbije na kojima ne piše "Republika Kosovo"

U priopćenju vlade u Prištini se navodi da se zabranjuje primjena ili prihvaćanje dokumenta o porijeklu poljoprivrednih I industrijskih proizvoda koji se uvoze iz Srbije, a na kojima se kao oznaka odredišne destinacije uvoza koriste drugačiji nazivi od naziva "Republika Kosovo", kako je to utvrđeno ustavom Kosova.

Privremena Vlada Kosova je na sinoć održanoj elektronskoj sjednici odlučila uvesti mjeru reciproiteta na robu iz centralne Srbije. Takva odluka donesena je na prijedlog vršitelja dužnosti kosovskog premijera Albina Kurtija.

Time je na snagu djelomično vraćena odluka koju je 24. studenog 2018. godine donio ured tadašnjeg premijera Ramusha Haradinaja.

Početkom ožujka Kurti je suspendirao Haradinajevu odluku, ali je najavio da će, ako Srbija ne pokaže spremnost da primijeni Briselske sporazume i ne odustane od kampanje povlačenja priznanja Kosova, uvesti mjere reciprociteta koje će se u svim oblastima primjenjivati, počevši od 15. lipnja.

Dnevnik.ba

Tagovi: