StoryEditor

PRIPREME ZA VAŽNU OBLJETNICU Ministar Soldo posjetio općinu Ravno

Piše D  /  08.02.2019., 08:02h

U povodu pripreme za obilježavanje Dana oslobođenja Ravnog, ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Oliver Soldo posjetio je Ravno, gdje je održao radni sastanak s načelnikom općine Andrijom Šimunovićem te predstavnicima braniteljskih udruga Ravnog.

Soldo je informirao prisutne o aktivnostima Ministarstva, s posebnim naglaskom na usvajanje Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, kojeg je Skupština HNŽ-a usvojila u sedmom mjesecu prošle godine, priopćeno je iz Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ-a, prenosi Fena.

Dodao je kako je Ministarstvo, po usvajanju tog zakona, u fazi izrade podzakonskih akata i pripreme programa kojima se nastoji poboljšati položaj braniteljske populacije, prije svega kroz programe pojačane zdravstvene zaštite, kvalitetnije modele stambenog zbrinjavanja i zapošljavanja branitelja.

Načelnik Šimunović informirao je ministra o aktivnostima oko pripreme obljetnice oslobođenja Ravnog i izgradnje središnjeg spomen obilježja, a poseban naglasak stavljen je na nedavne događaje skrnavljenja spomen obilježja u mjestima Slivnica i Golubov kamen, u kojima su nepoznati počinitelji u potpunosti uništili križeve i spomen ploču s ispisanim imenima poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Sudionici sastanka najoštrije su osudili te vandalske činove, ističući kako je zaštita digniteta i žrtve poginulih hrvatskih branitelja trajna obveza i da vandalizam zaslužuju najoštrije osude cjelokupne javnosti.

Izrazili su nadu kako će nadležne institucije u što skorijem roku poduzeti sve raspoložive mjere za pronalazak i kažnjavanje počinitelja te apelirali da je potrebno zajednički raditi na podizanju svijesti odnosa s posebnim pijetetom prema spomen obilježjima poginulim braniteljima.

U ime Vlade HNŽ-a i Ministarstva za pitanja branitelja, ministar Soldo izrazio je spremnost poduprijeti obnovu oštećenih spomen obilježja, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 10:06