StoryEditor

PRIPREMAO GA ZA KORIDU Bik vlasniku nanio teške ozljede

Piše D  /  20.08.2018., 08:08h

Branko Petković (48), iz sela Podbrdo kod Mrkonjić Grada, teško je povrijeđen kada ga je prošlog tjedna ubo njegov bik, kojeg je spremao za borbu na koridi, saznaje „Srpskainfo“.

Prema neslužbenom informacijama, Petković je zadobio teške povrede i poslije ukazane pomoći u bolnici u Mrkonjić Gradu prevezen je u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banja Luci.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je cijeli slučaj prijavljen Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, ali da tu naravno nema element kaznenog djela.

Jedan od Petkovićevih komšija ispričao je da je čuo za incident i kaže da je Petkovć imao dosta sreće, jer je mogao mnogo gore proći.

-Čuo sam da je riječ o velikom biku kojeg je Branko hranio i pripremao za koridu koja treba ovih dana da se održi u Mrkonjić Gradu. Navodno, kada ga je šetao u dvorištu bik ga je probo rogovima u grudni koš – kaže naš sugovornik.

On ističe da ne zna kako se Branko spasio, ali da je čuo da je teško povrijeđen i da se nalazi na liječenju u bolnici.

-Samo se nadam da će se Branko oporaviti i da neće imati posljedice – istakao je ovaj komšija.

Drugi komšija s kojim smo razgovarali ispričao je da Branko nije imao druge bikove, već samo tog jednog kojeg je pripremao za borbu.

-Branko kao i svi na selu ima stoku i bavi se poljoprivredom, ali nije držao velike bikove. Taj bik koji ga je ubo, mislim da nije samo njegov. Čuo sam da su on i jedan čovjek zajedno držali tog bika, kojeg su planirali voditi po koridama – pojasnio je ovaj komšija za SrpskaInfo.

Prema njegovim riječima, on je čuo da je Branko i ranije imao bikove za borbu, ali da nikada se nije desila ovakva nesreća.

-Kada se radi sa tim velikim bikovima koji idu na borbe, čovjek mora biti veoma oprezan. Oni za samo sekundu mogu ubiti čovjeka, jer su mnogo snažni – ističe naš sugovornik.

Kako smo saznali, Petković je bika držao zajedno s Draganom Radićem, koji je poznat po organiziranju borbi s bikovima.

Radić je kratko za Srpskainfo potvrdio da se desila nesreća, ali nije želio komentirati taj incident i prekinuo je vezu.

Podsjetimo, slična nesreća dogodila se i krajem srpnja prošle godine kada su bikovi u Foči usmrtili pastira Gojka Avrama (63). Tragedija se dogodila na farmi goveda u fočanskom selu Zlatni Bor, gdje je nesretni muškarac čuvao stoku.

Iz policije su tada priopćilii da je muškarca usmrtio jedan ili više bikova, a o koliko se životinja radi, nisu znali ni mještani.

-Njega je, vjerojatno, prvo napao jedan bik. Digao ga je, pretpostavljamo svi u selu, na rogove i sigurno tako nosio. Tome u prilog govori podatak da smo tijelo našli daleko od mjesta ispaše. Moguće je da su ga i ostali bikovi napali. Teško je bilo što reći sa sigurnošću, jer to niko nije gledao –  ispričali su tada mještani.

 

Zadržan na liječenju

U UKC Republike Srpske rekli su, navodeći inicijale, da je Branko Petković dovezen sanitetskim vozilom Doma zdravlja Mrkonijć Grad i da je primljen u kiruršku ambulantu, a zatim je hospitaliziran u službi za torakalnu kirurgiju.

-Pacijent je zadobio povrede grudnog koša, te je odmah po prijemu kirurški zbrinut. Njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno, te ostaje na daljem liječenju i praćenju u službi za torakalnu kirurgiju – pojasnili su u UKC Republike Srpske.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 12:59