Article_Top_970x250

PRIPREMA ZA LOKALNE IZBORE Sastanak SIP-a BiH i Gradskog izbornog povjerenstva Mostar

mostar

PRIPREMA ZA LOKALNE IZBORE Sastanak SIP-a BiH i Gradskog izbornog povjerenstva Mostar

srp 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Članovi Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine održali su sastanak sa članovima Gradskog izbornog povjerenstva Mostar u okviru pripreme izbora za Gradsko vijeće Mostara, koji će u skladu s članom 3. Odluke SIP-a o raspisivanju Lokalnih izbora 2020. godine, biti raspisani po stjecanju svih neophodnih uvjeta.

Prema priopćenju SIP-a, razgovarano je o svim aspektima rada Gradskog izbornog povjerenstva i o tome kakvu podršku očekuje od SIP-a i organa vlasti, prenosi Fena.

Izuzetno je značajno da i Gradsko izborno povjerenstvo Mostar bude upoznata o svim aktivnostima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i da bude potpuno spremna, u skladu sa svojim ovlastima, provesti izbore u Mostaru.

Ovo je nastavak prakse Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da se redovito sastaje s gradskim/općinskim izbornim povjerenstvima kako bi blagovremeno bili riješeni eventualni problemi u radu izborne administracije.

Nova izborna pravila za Gradsko vijeće Mostara su utvrđena Zakonom o izmjenama Izbornog zakona BiH („Službeni glasnik BiH“ br. 41/20 od 10.07.2020. godine), koji stupa na snagu 18. srpnja 2020. godine.

Dnevnik.ba