Article_Top_970x250

Prinudna izolacija za osobe koje ne postupe po rješenju o izolaciji

Federalni stožer civilne zaštite

Prinudna izolacija za osobe koje ne postupe po rješenju o izolaciji

ožu 30, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Rok za uspostavljanje objekata za prinudnu izolaciju je tri dana od dana donošenja ove naredbe, priopćeno je iz FSCZ.

Na 11. izvanrednoj sjednici Federalnog stožera civilne zaštite (FSCZ), kojom je predsjedavala zapovjednica FSCZ Jelka Milićević, s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa (Covid-19) na području F BiH, analizirane su do sada donesene mjere, razmatrane buduće i donijeta jedna nova naredba o prinudnoj izolaciji za svaku osobu koja ne postupi po rješenju nadležnog organa kojim se određuje mjera izolacije za vrijeme vremenskog perioda za koji je ta mjera određena ili produljena.

Ovom naredbom zadužuju se županijski stožeri civilne zaštite da, u suradnji sa županijskim kriznim stožerima ministarstava zdravstva, županijskim ministarstvima unutarnjih poslova, županijskim upravama policije, županijskim inspekcijskim organima, osiguraju objekte i uvjete za prinudnu izolaciju sa potrebnim sanitarnim, zdravstvenim i drugim uslovima boravka osoba za koje je određena mjera izolacije.

Rok za uspostavljanje objekata za prinudnu izolaciju je tri dana od dana donošenja ove naredbe, priopćeno je iz FSCZ, prenosi Fena.

Načelnik FSCZ Fahrudin Solak informirao je članove Stožera o aktivnostima na dezinfekciji javnih površina u Konjicu i Jablanici kao početku sistematske dezinfekcije gradova u FBiH koje izvodi FUCZ i jedna je od mjera u borbi protiv širenja zaraze koronavirusa (Covid – 19), navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

Tagovi: