StoryEditor
pravni postupak

Princi Harry, Elton John i brojni drugi optužuju tiražni britanski tabloid za prisluškivanje, kažu da imaju dokaze

Piše HINA  /  07.10.2022., 15:08h

Britanski princ Harry, pjevač Elton John i drugi pojedinci počeli su pravni postupak protiv izdavača novina Daily Mail zbog navodnog prisluškivanja telefona i drugih kršenja prava na privatnost, rekao je njihov pravni tim u četvrtak

Associated Newspapers, izdavač novina Daily Mail, The Mail on Sunday i portala Mail Online, nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom.

Glumice Elizabeth Hurley i Sadie Frost, suprug Eltona Johna i filmski redatelj David Furnish te Doreen Lawrence, majka tinejdžera Stephena Lawrencea ubijenog u rasističkom napadu 1993., također pripadaju skupini koja pokreće parnicu.

Ti pojedinci imaju dokaze da je Associated Newspapers narušavao privatnost, između ostalog postavljanjem uređaja za prisluškivanje u automobile i domove i prisluškivanje privatnih telefonskih razgovora uživo, rekla je u izjavi pravna odvjetnička tvrtka Hamlins.

Odnos između Harryja i njegove supruge Meghan i britanskih tabloida narušen je nakon njihova vjenčanja 2018. Par je ranije rekao da neće imati 'nikakva doticaja' s četiri glavne britanske novine, uključujući Daily Mail, optuživši ih za lažno i nametljivo izvještavanje.

Par je upravo nametljive medije naveo kao jedan od glavnih razloga za njihovu odluku da napuste svoje kraljevske dužnosti i presele se u Sjedinjene Američke Države.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 21:10