StoryEditor
dan rs

Princ Karađorđević: Drina nikada nije bila i nikada neće biti granica

Piše desk  /  08.01.2023., 16:13h

Princ Aleksandar Karađorđević čestitao je danas građanima i Vladi Republike Srpske Dan Republike i poručio da su ideali slobode utkani u srž srpskog naroda temelj na kome i danas stoje i Republika Srpska i Srbija.

Princ Aleksandar je poručio da je Republika Srpska, osim Srbije, jedino mjesto na svijetu gdje se osjeća kao kod kuće, da tamo pripada i da je na svome.

- Drina nikada nije bila i nikada neće biti granica, jer kada postoje ljubav, poštovanje i neraskidive veze, granice nikada ne može ni biti. Stoga upućujem najtoplije i najiskrenije pozdrave našoj braći i sestrama u Republici Srpskoj - naveo je princ Aleksandar Karađorđević, prenosi Srna.

On je istakao da su građani Republike Srpske i u najtežim vremenima bili čvrsti u čuvanju i očuvanju srpskog identiteta i tradicije, i poštovanju vjekovnih zavjeta srpskih predaka – "da njegujemo i branimo slobodu, čast i dostojanstvo kao jedno od najvećih blaga našeg naroda".

Princ Aleksandar poručio je da su ideali slobode koji su utkani u samu srž srpskog naroda, temelj na kome i danas stoje i Republika Srpska i Srbija, i stajaće i u vremenima koja dolaze.

- Svim građanima Republike Srpske želim dobro zdravlje, sigurnost, svaku sreću i blagostanje u ličnom životu. Želim Republici Srpskoj uspeh i napredak - poručio je princ Aleksandar Karađorđević.

Dnevnik.ba

24. veljača 2024 06:19