StoryEditor

Princ Harry zbog nove titule na poslu postao je predmet ismijavanja

Piše D  /  21.04.2021., 12:04h

Princ Harry (36) vratio se u Ameriku nakon što je nazočio sprovodu svog djeda Philipa, a pozornost javnosti izazavao je novom titulom na poslu.  Nakon što se u ožujku ove godine zaposlio kao dužnosnik startup tvrtke za životni trening i mentalno zdravlje BetterUp Inc, Harry je promaknut u izvršnog direktora za utjecaj, poziciju za koju se u engleskom jeziku (Chief Impact Officer) često koristi kratica "CHIMPO", koja u japanskom slengu znači penis, prenosi Večernji.hr.

Naravno, uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama. 

"Moji japanski prijatelji dobro se hihoću zbog toga, jer chimpo opisuje određeni dio muške anatomije na japanskom. Ups. Možda bi možda mogao odustati od te titule."

Drugi je rekao: "Na japanskom zvuk riječi "Sussex" zvuči kao" seksualne aktivnosti ".

"Sad mi je veliko zadovoljstvo što je vojvoda od Sussexa imenovan Chimpom (vulgarni izraz na japanskom koji znači penis)."

"Zamislite da Harry dođe u Japan i službenicima se predstavi kao ‘chimpo‘? Volio bih vidjeti njihova lica", napisao je na Twisteru jedan korisnik iz Japana.

"Bez obzira na to koliko ste imate godina, riječ ‘chimpo‘ uvijek zvuči smiješno", komentirao je drugi.

- Namjeravam pomoći stvoriti utjecaj na živote ljudi.Proaktivni trening pruža beskrajne mogućnosti za osobni razvoj, povećanu svijest i svestrani bolji život, kazao je Harry za Wall Street Journal.  Izvršni direktor BetterUpa Alexi Robichaux rekao je da, iako princ neće upravljati zaposlenicima, očekuje se da bude dio svih sastanaka i posebnih događanja u tvrtki.

Još uvijek nije poznato koliku plaću Harry ima na svojem novom poslu i dobiva li je uopće, no nagađa se kako je postao vlasnik udjela kompanije čija se vrijednost procjenjuje na 1,25 milijardi funti. Princ uz to honorarno radi još jedan posao za Institut Aspen, a bavi se temom plasiranja lažnih vijesti i dezinformacija.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 15:03