StoryEditor

Prijevremeni lokalni izbori u Bosanskom Petrovcu

Piše D  /  23.10.2018., 11:10h

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ostaje gradonačelnik Bihaća, dok načelnik općine Bužim Zikrija Duraković još uvijek nije donio odluku. Za Patriju je kazao da su trenutno jednake šanse da ostane načelnik, ali i da preuzme mandat u Skupštini USŽ.

Načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić potvrdio je da će naredne četiri godine biti zastupnik u Skupštini USŽ, te da napušta funkciju načelnika. To znači da će u ovoj lokalnoj zajednici biti provedeni prijevremeni lokalni izbori.

Muhamed Ramović, gradonačelnik Goražda koji je dobio mandat u Skupštini Bosanskopodrinjske županije kaže da trenutno provodi anketu među građanima te da će vrlo brzo donijeti odluku.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice (Parlamentarna skupština BiH) i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad (Skupština Županije Sarajevo) ostaju na svojim funkcijama. Načelnik Kaknja Nermin Mandra osvojio je mandat u Državnom parlamentu, ali još nije poznata njegova odluka hoće li prihvatiti mandat ili ostati na čelu Kaknja.

Najvjerojatnije je da i Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad (Skupština ŽS) ostaje na čelu općine.

Tamo gdje načelnici i gradonačelnici prihvate mandate na drugim nivoima vlasti moraju se provesti lokalni izbori u skladu s odredbama Izbornog zakona BiH.

20. travanj 2024 01:22