StoryEditor
skandal

Prijetnje islamista u zračnoj luci Düsseldorf? Državna sigurnost uključena u slučaj

Piše desk  /  22.07.2022., 11:21h

Zračna luka Düsseldorf posljednjih je tjedana pod posebnim nadzorom. U vrijeme ljetnih odmora nastao je čisti kaos zbog nedostatka osoblja.

No, sada Zračna luka Düsseldorf će ostati bez još tri zaposlenika – nakon što su se na pojavile uznemirujuće fotografije, pišu njemački mediji pozivajući se na Bild.

Kako pišu njemački mediji, na online platformi Tiktok objavljena je fotografija troje zaposlenika na pisti zračne luke. Sva trojica na fotografiji imaju podignut kažiprst prema nebu – simbol koji se može tumačiti kao simpatiziranje Islamske države.

Prema novinama, nadležna njemačka policija je odmah reagirala i uspjela identificirati muškarce kao zaposlenike tvrtke koju su naručili operater Zračne luke i zrakoplovna kompanija.

“Identifikacijske iskaznice Zračne luke blokirane su odmah, tako da je osigurano da je isključen svaki pristup sigurnosnim područjima zračne luke”, rekla je glasnogovornica policije, prenosi Fenix magazin.

Trojica mladića sada su, ne samo bez posla, već su i u fokusu državne sigurnosti. Kako je novinama rekao glasnogovornik policije u Düsseldorfu, dvojica od trojice muškaraca dobila su usmenu opomenu policije.

Treći osumnjičenik je na godišnjem odmoru.

Političarka Andrea Lindholz je rekla kako se radi o skandalu povezanom sa sigurnosti, te traži hitne posljedice.

Dnevnik.ba

20. veljača 2024 17:45