StoryEditor

Prijetnja sucu Općinskog suda u Orašju: ´Ako me osudiš, ubit ću pet policajaca´

Piše D  /  13.07.2019., 10:07h

Na stol dežurnog inspektora odžačke policije jučer u poslijepodnevnim satima stigla je šokantna prijava suca Općinskog suda u Orašju u kojoj se navodi da mu je dva dana ranije 53-godišnjak s područja općine Domaljevac-Šamac prijetio da će početi ubijati policajce ukoliko ga proglasi krivim, prenosi Avaz.

- U 14 sati smo dobili od suca službenu zabilješku u formi kaznene prijave u kojoj je navedeno da je dva dana ranije oko 13.20 sati njegovu tajnicu telefonom nazvao muškarac i da je pogrdnim riječima vrijeđao suca . Naglasio joj je da uvrede prenese sucu te da mu kaže da će, ukoliko ga osudi u postupku koji se protiv njega vodi u Općinskom sudu Orašje, ubiti pet policajaca. O svemu smo odmah obavijestili dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva u Orašju i rukovodstvo policije - kaže Josip Dominković, glasnogovornik Županijskog MUP-a u Orašju.

U tijeku je istraga zbog sumnji da je izvršeno kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti, međutim u policiji kažu da ne mogu izlaziti s detaljima u javnost te otkriti identitet osoba dok se ne obave provjere i ne saslušaju sudac , njegova tajnica i prijavljeni nasilnik te obavi vještačenje telefonskih poziva. 

Ozbiljne poruke 

Nedavno su slične prijetnje upućene nositeljima pravosudnih funkcija u manjem bosanskohercegovačkom entitetu.

Siniša Straživuk, jedan od osumnjičenih u predmetu "Trezor" koji se vodi pred Okružnim sudom u Banjoj Luci, prijetio je predsjednici Vijeća Snježani Kudrić.

Tužiteljstvo je nedavno protiv njega podiglo optužnicu koju je krajem prošlog mjeseca Okružni sud u Banjoj Luci i potvrdio zbog prijetnji sutkinji upućenih putem Vibera. Straživuk je odbacio tvrdnje banjalučkog tužiteljstva izjavivši tada da se „samo udvarao sutkinji i da je to sve bila šala".

Ni obitelji nisu pošteđene

Osim Straživuka, još jedna osoba u RS, kako tvrde u pravosuđu, uputila je prijetnje pravosudnom uposleniku. Riječ je o Goranu Noviću, koji je prije nekoliko dana uhićen na području Dervente!

Nović se sumnjiči da je prijetio smrću Nataši Božičković, tužiteljici Okružnog javnog tužiteljstva u Doboju, ali i njenoj obitelji . Službeni izvori tvrde da je uhićeni Nović tijekom kriminalističke obrade, navodno, priznao da je uputio prijeteće SMS-ove tužiteljici. Njegovo uhićenje tokom zasjede izveli su pripadnici MUP-a RS i policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminal istog MUP-a.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 06:28