StoryEditor

Prijetnja Maduru? Američki senator objavio fotografiju Gaddafija na samrti

Piše D  /  26.02.2019., 07:02h

Fotografije prikazuju Gaddafija u dva izdanja, na jednom on sjedi nasmijan u bijelom odijelu, dok se na drugom vidi krvav nekoliko trenutaka pred smrt.

Televizija “Russia Today” navodi da je Rubio veliki zagovornik intervencije u Venezueli, te je ovaj njegov post protumačila kao prijetnju Maduru “da će završiti baš kao Gaddafi”.

Ipak, s obzirom da Rubio nije ništa napisao uz postavljenje fotografije, ovaj post može se protumačiti na različite načine.

Objava američkog senatora izazvala je mnoštvo različitih reakcija. Bilo je onih koji su ga podržavali, dok su neki pisali kako je potrebno sankcionirati ovakav vid komuniciranja.

“Marko Rubio je upravo objavio nasilnu, grafičku prijetnju smrću. Da je itko od nas to objavio, mi bismo bili suspendirani zbog toga”, objavio je novinar Bil Palmer.

Russia Today” piše da je Rubio i ranije iznosio prijetnje na Twitteru.

Dodaje se da kada je Mike Pompeo, američki državni tajnik, uveo sankcije potpredsjedniku vladajuće Socijalističke partije u Venzueli, Diosdatu Kabelju Rondonu, Rubio mu je prijetio narančastim kombinezonom (zatvorskom uniformom).

“Koju veličinu uniforme nosite ovih dana: veliku ili ekstra veliku? Želimo da vaš boravak bude što prijatniji”, napisao je tada Rubio.

Dnevnik.ba

 

26. travanj 2024 04:46