StoryEditor
Kaotična situacija

PRIJELOMNA VIJEST U kaosu na Kosovu ustrijeljen Srbin, liječnici se bore za njegov život

Piše Desk  /  13.10.2021., 12:20h
Na više lokacija na Kosovu u tijeku je akcija kosovske policije. U Kosovskoj Mitrovici se čuju sirene za opasnost te odjekuju šok-bombe.

Kako javlja Kosovo Online, kosovska policija došla je iz Južne Mitrovice i upala u jednu od gradskih apoteka, u kojoj provjeravaju carinske papire o nabavci lijekova. Kako navode očevici, upali su i u nekoliko trgovina. Policija je objavila radi o akciji sprečavanja krijumčarenja robe.

Na ulice je odmah izašao velik broj Srba nezadovoljnih policijskom akcijom, a kosovska policija ih rastjeruje suzavcem i šok bombama. Portal Kosovo Online objavio je da je u sukobima policije i Srba ustrijeljen jedan Srbin, koji je u teškom stanju.

Kosovska policija uhitila je muškarca srpske nacionalnosti u Zvečanu, javlja prištinski portal Indeks online.

Index online objavio je snimku uhićenja te navodi kako je uhićeni odveden na razgovor u policijsku postaju.

Isti medij navodi da je kosovska policija ozlijedila jednu osobu nakon napada na policiju.

Kako javlja provladin RTS, srpski predsjednik Aleksandar Vučić uputio se u Rašku na hitan sastanak s predstavnicima Srba s Kosova.

Kako javlja Kosovo Online, u mjestu Zvečanu na sjeveru Kosova ustrijeljen je jedan Srbin te je u teškom stanju. Još jedan građanin je ozlijeđen, ali lakše.

"Ozljeda je nanijeta vatrenim oružjm, ustreljen je u predelu grudnog koša. Ozlijeđena mu je lopatica i rebro, spremamo se za opecaciju kako bi mu izvadili metak. On se nalazi na intenzivnoj njezi i u teškom je stanju", rekao je za Kosovo Online kirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Kosovo Online navodi da je ustrijeljen s leđa.

Isti portal navodi da su se pripadnici kosovske počeli povlačiti iz Zvečana te objavio snimku čahura za koje tvrde da su od bojevog streljiva.

Dnevnik.ba
20. travanj 2024 00:59