StoryEditor
ogromna količina kiše

Prijedor: Poplavljeno više od 200 stambenih objekata

Piše desk  /  10.06.2022., 09:00h

Martić kaže da su besanu noć proveli stanovnici Prijedora, ali da je najveći dio vode ispumpan

Voditelj Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić za RTRS izjavio je da usprkos poplavama koje su se dogodile u Prijedoru, nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva.

Martić kaže da su besanu noć proveli stanovnici Prijedora, ali da je najveći dio vode ispumpan.

Istaknuo je da je prvi zadatak jutros da se izvrši popravak nasipa, te obilazak naselja i praćenje stanja na terenu.

Martić navodi da za sada preciznu informaciju o poplavljenim objektima nemaju, ali da je poplavljeno više od 200 stambenih objekata.

Podsjećamo, ulice i podrumske prostorije na više lokacija u Prijedoru poplavljene su uslijed obilnih padalina, a vatrogasci, ekipe civilne zaštite i građevinska mehanizacija su na terenu, izjavio je za Srnu jučer Draško Đenadija iz Odsjeka civilne zaštite.

Velika količina

Đenadija je sinoć rekao da je zatvoren promet na dubičkoj cesti u blizini sportske dvorane na Urijama i da je došlo do prelijevanja vode preko puta za Palančište, te da nema poplavljenih domaćinstava u stambenom dijelu.

- Uzrok je velika količina padalina u kratkom vremenu i nedovoljan kapacitet slivnika da prime tu količinu. Veliki vodostaji nisu se izlili, rijeke su u koritima i od njih za sada opasnost ne prijeti - rekao je Đenadija.

On je naveo da se prave privremeni nasipi, postavljaju vreće s pijeskom i ispumpava voda iz podrumskih prostorija. 

Dnevnik.ba

20. srpanj 2024 01:30