StoryEditor

Prije 24 godine Papa Ivan Pavao II posjetio BiH

Piše D  /  13.04.2021., 10:04h

Dolazak pape je davao novi tračak nade za ratom napaćenu i razrušenu zemlju. Po izlasku iz zrakoplova, poljubivši bosanskohercegovačku zemlju, Papa je blagoslovio sve njene ljude.

Mir će pobijediti ako svi budu znali raditi u istini i pravdi, idući istodobno ususret zakonitim očekivanjima stanovnika ovih krajeva koji u svojoj složenoj raznolikosti mogu postati znakom za čitavu Europu – poručio je papa.

Sutradan pred 50.000 prisutnih na stadionu Koševo papa je predvodio svečano euharistijsko slavlje. Pozvao je na mir, praštanje i pomirenje, dodavši kako je bitna pretpostavka pomirenja istina i pravda.

Iako je Ivan Pavao II još 1994. godine želio doći u Sarajevo i iako su pripreme za njegov dolazak bile gotovo završene, taj se posjet nije mogao ostvariti budući da nitko nije mogao garantirati sigurnost Papi i hodočasnicima.

Pa je Ivan Pavao II u Castel Gandolfu održao govor koji je namjeravao izgovoriti u Sarajevu. U govoru, koji je prenosila bosanskohercegovačka televizija, Papa se obraćao kao da je u Sarajevu.

Papa Ivan Pavao II je dva puta posjetio BiH, a o njoj je govorio čak 263 puta, prenosi Večernji.

Dnevnik.ba

23. rujan 2021 00:36