Article_Top_970x250

"Prije 10 godina bio sam u iluziji, podržavam da Hrvati u BiH mogu birati svog predstavnika"

zoran milanović:

"Prije 10 godina bio sam u iluziji, podržavam da Hrvati u BiH mogu birati svog predstavnika"

pro 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Gost Pressinga na TV N1 kod Ilije Jandrića bio je kandidat za predsjednika Hrvatske Zoran Milanović. Između ostalog, govorio je i o tome da li bi kao predsjednik razgovarali s članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

Na pitanje bi li , kao predsjednik, razgovarao sa Željkom Komšićem, Milanović je odgovorio:

„Razgovarao bih sa svima, ali podržavam izmjenu izbornog zakona tako da Hrvati mogu birati svog predstavnika. Prije 10 godina imao sam iluziju da nije bitno tko bira članove Predsjedništva, ali ako su članovi zadani po etničkoj pripadnosti, onda je jedini zaključak da člana koji se deklarira kao Srbin biraju oni koji se deklariraju Srbi“.

Također je komentirao i nedostatak ovogodišnje kampanje koja će proći bez izravnog sučeljavanja i debatiranja predsjedničkih kandidata.

“Mislim da je to logično, s obzirom na to da nema smisla imati debatu bez aktualne predsjednice. Već pet mjeseci pozivam na debatu, a televizije se izmotavaju, čekaju da se jedna strana zavlači mjesec dana, a nisu na to reagirali. Nuditi debatu ovako kasno, sat vremena prije izborne šutnje 20. prosinca je besmisleno”, rekao je Milanović.

Dnevnik.ba