StoryEditor

Prijateljska večera izbrisala lokalne političke razmirice Livnjaka i Duvnjaka

Piše D  /  13.07.2020., 02:07h

Fotografija na kojoj kandidati za premijera Hercegbosanske županije sjede jedan pored drugoga na manifestaciji izbora najljepše Hrvatice izvan Republike Hrvatske u narodnoj nošnji u središtu Tomislavgrada malo je iznenadila sve one koji politički prijepor promatraju iz perspektive “sukoba” dviju stranačkih organizacija HDZ-a Livna i Tomislavgrada, piše Večernji.ba.

No, nastavak večeri ponudio je “šokantni” obrat, sve posve suprotno od onoga što vrijedi kao predodžba u javnosti. Dva Ivana, u društvu članova ocjenjivačkog suda izbora najljepše Hrvatice, ali ponajprije zahvaljujući karmelićaninu i etnologu vlč. Zvonku Martiću, koji ih je sve okupio, provela su večer u prijateljskom ozračju.

Odnosi dviju stranačkih organizacija, kao i činjenica da je Vukadin osnovao i stranku s kojom će nastupiti na jesenskim općim izborima, nisu uopće utjecali na ugodno druženje posve neopterećeno od političkih tema.

Uz raspravu je li trebala pobijediti Argentinka, Kanađanka ili pak Crnogorka na izboru za najljepšu Hrvaticu, Vukadin i Jozić razgovarali su i o zajedničkim problemima uz funkcioniranje vlasti s obzirom na smanjenje prihoda kao posljedica slabije gospodarske aktivnosti nastale zbog epidemije koronavirusa.

Dojam koji se mogao steći jest zapravo kako, u biti, ne postoje osobni problemi između njih dvojice.

Vodstvo HDZ-a odlučilo je isključiti Vukadina i dvojicu uglednih dužnosnika HDZ-a iz Tomislavgrada zbog protivljenja nalogu Županijskog odbora stranke čije je stajalište kasnije prihvatilo i Predsjedništvo. Livanjska struktura HDZ-a inzistirala je da po “defaultu” njima pripadne pozicija premijera Jozića, dok je tomislavgradska organizacija HDZ-a snažno poduprla Vukadinovo preuzimanje županijske Vlade te se čini kako bi moguće novi susret/večera ponovno mogao popraviti stvari između samo na papiru zavađenih stranačkih dužnosnika i organizacija HDZ-a Livna i Tomislavgrada.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:08