StoryEditor

Prijatelj tvrdi: Christian je perverzan, možda je Maddie prodao pedofilima u Maroku

Piše D  /  23.06.2020., 09:06h

Christian Brueckner je i dalje u zatvoru jer je napao i silovao stariju Amerikanku. Istražitelji sumnjaju da je oteo Maddie, ali i da bi mogao biti odgovoran i za slučajeve otmice i ubojstva još nekoliko djece. 

Prema pisanju The Suna sada se javio Michael Tatschl (47), Austrijanac iz Graza koji je bio Christianov prijatelj, ali i "cimer" u zatvoru. 

- Znam da je to učinio, znam da je oteo Maddie. Dok smo zajedno stanovali, pričao mi je o tome kako djecu prodaje u Maroko. Moguće je da je prodao Madeleine pedofilima. Tada o tome nisam previše razmišljao. Možda sam trebao - rekao je  Michael Tatschl kojeg su ispitali njemački tužitelji.

Maddie je podsjetimo, nestala 3. svibnja 2007. godine u Portugalu u mjestu Praia da Luz gdje je bila na odmoru sa svojom obitelji. Tada je Christian Brueckner zajedno s Michaelom živio u susjednom mjestu. Obojica su se bavila kriminalom te su završili u pritvoru jer su krali dizel. Pušteni su u prosincu 2006. 

- Christian je bio sposoban lopov, krao je sve, satove, dokumente, vrijednosti. Lako je mogao provaliti u apartman na prvom katu. Bio je perverzan i mogao je oteti dijete zbog seksualne želje ili zbog novaca - kaže Michael Tatschl koji od travnja 2019. živi opet u Grazu i tamo radi. 

Kaže kako je u međuvremenu vidio dokumentarni film o Maddie te da je bio uvjeren da Christian ima veze s tim, ali se nije javio policiji jer se bojao zbog svoje kriminalne prošlosti. No ubrzo nakon toga istražitelji su mu pokucali na vrata. Ispitivali su ga o Christianu čak dva dana, ukupno 14 sati. 

- Bili su vrlo detaljni. Rekao sam im sve što znam, pa Christian mi je svojevremeno bio najbolji prijatelj. Rekao sam im kako sam uvjeren da je on to učinio - rekao je Tatschl, prenose 24sata.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:14