StoryEditor
šef wagnera

Prigožin podigao zastave Wagnera i Rusije u Bahmutu i tvrdi da je grad zauzet

Piše desk  /  03.04.2023., 07:59h

Šef ruske paravojne skupine i privatne armije Wagner Jevgenij Prigožin obratio se na službenijm kanalima javnosti i to u videosnimci na kojoj se može vidjeti kako podiže zastave Rusije i ove organizacije na administrativnu zgradu u Bahmutu.

Iako se borbe za dijelove ovog grada i dalje vode, Prigožin tvrdi kako je Wagner uspostavio kontrolu nad ključnim točkama. Novom videosnimkom, Prigožin je još jednom potvrdio kako je grad pod kontrolom Wagnera.

"Bahmut su preuzele ruske snage. Neprijatelj je ostao u zapadnim dijelovima grada. Ruska zastava podignuta je na administrativnu zgradu u Bahmutu", poručio je Prigožin.

Osim zastava, šef Wagnera je podigao i natpis na kojem je stajalo ime Vladlana Tatarskog, ruskog vojnog blogera koji je poginuo u eksploziji u kafiću St. Peterburgu.

"Drugog travnja, u 23 sata na gradsku upravu smo postavili rusku zastavu sa natpisom "Vladlen Tatarski zauvijek u pamćenju‘ i zastavu PMC ‘Wagner‘. Bahmut je zauzet", rekao je Prigožin.

Pukovnik Jevgen Meževikin, zapovjednik Taktičke grupe Adam, smatra da bi bitka za Bahmut mogla biti prekretnica u ratu te da je Ukrajina sposobna zadržati grad i potisnuti ruske trupe.

"Ako Ukrajinci obrane svoje nedavne uspjehe, bitke od prošlog mjeseca kod Bahmuta mogle bi se pokazati kao prekretnica u ukrajinskoj obrani od Rusije, ne samo u zaustavljanju najnovije ruske ofenzive, već i u stvaranju uvjeta za zadavanje nokautirajućeg udarca", rekao je Mezhevikin.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:42