StoryEditor

"PRIČATE MI BAJKE" Putin dao Vladi sedam dana da riješi problem

Piše D  /  13.12.2020., 06:12h

"Realni prihodi su pali za, koliko, tri, 4,3 posto, a cijena šećera je porasla za više od 71 posto. Ljudi se ograničavaju, jer nemaju novca za osnovne namirnice. Gdje vi gledate? To je pitanje! Ovo nije šala", rekao je Putin, reagirajući na izlaganje ministra za ekonomski razvoj Maksima Rešetnjikova o praćenju stanja na tržištu.

"Rekli ste da ‘pratite’, a cijene šećera rastu već nekoliko mjeseci. Znamo da u ovim uvjetima opada i kupovna moć stanovništva. Stalno govorimo o tome", rekao je Putin.

"U uvjetima, kada nezaposlenost raste, prihodi se smanjuju, osnovne životne namirnice skupljaju, vi mi pričate bajke o tome što će te uraditi. Održavat će te sastanke? Uzdate se u agenciju za antimonopol", pitao je prisutne šef ruske države.

Putin je prijetio da najbrže u svetu raste cijena ulja – 30,8 posto, dok je u Rusiji poskupelo 23,8 posto.

"Znači, može još rasti. Žitarice su poskupjele 19,09 posto? A kod nas makarone 10,5 posto, peciva šest posto. Ako se ne zaustave (cijene), i dalje će rasti! A imamo, ako se uzme u obzir prinos ili loša žetva, šećer je već skočio 71,5 posto. Zato se i zaustavio! A vi mi ovdje pričate bajke o tome što ste radili sa izvoznicima i proizvođačima. Vaš rad nema nikakve veze s tim!", rekao je ruski lider.

Putin je dao vladi tjedan dana da riješi problem sa rastom cijena, prenosi Sputnjik.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:57