StoryEditor

Priča Stevena Gerrarda: Englez pati od rijetkog poremećaja

Piše D  /  08.11.2017., 10:11h

Nezaboravna crvena osmica u posljednjih godinu dana nastupao je za LA Galaxy u Sjedinjenim Američkim Državama, a još uvijek nije poznato hoće li i dalje aktivno igrati nogomet.

Zanimljivo, osim slične nogometne priče, Gerrard s još jednom legendom – Davidom Beckhamom, dijeli još nešto. Naime, oba nogometaša pate od opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Beckham o tome često priča i u medijima dok je o Gerrardovom problemu govorila njegova supruga Alex Curran.

‘‘Toliko je opsjednut čistoćom da plažom šeta bosonog. Kada rukama dotakne novine, žuri kako bi oprao ruke‘‘, kazala je Curran jednom prilikom britanskim medijima.

Kako ste nedavno mogli čitati, boreći se s ovim poremećajem, sam Beckham je za vrijeme dok je igrao za Real, često ustajao noći i usisavao jedan tepih u dnevnoj sobi svog doma.

‘‘Usisavao sam tako da su ostajale linije kao na stadionu. Victoria me ponekad znala uhvatiti kako usisavam nakon što su djeca otišla spavati, i sve linije na tepihu bile bi savršene", ispričao je Beckham.

Ova dva legendarna nogometaša obilježila su proteklih dvadesetak godina engleskog nogometa. S nacionalniom reprezentacijom nisu osvojili veliki trofej dok su na klupskoj razini uzeli desetke najvrijednijih pehara europskog nogometa.

Gerrard je za reprezentaciju odigrao 114 utakmica postigavši 21 pogodak dok je Beckham za svoju zemlju upisao 115 utakmica postigavši 17 pogodaka.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:01