StoryEditor

PREVODITELJ I PREDSJEDNIK: Izetbegović tvrdi da amanet znači tek samo “briga”

Piše D  /  21.10.2017., 06:10h

“To su cjepidlačenja, jer što je amanet nego briga? Ostaviti nekome nešto u amanet znači ostaviti mu brigu nad nečim”, rekao je Izetbegović poslije sjednice Predsjedništva SDA.

Dodao je kako Europska unija i neke zemlje Europe, kao i islamske zemlje, pružaju snažnu potporu BiH.

Njegov otac, kako je naveo, prepoznao je nadolazećeg lidera, predsjednika Turske Erdoana i dao mu osobno BiH u amanet, dakle zaduženje da on osobno ne zaboravi takve obveze.

“Pogledajte na kakav način amanet vrše Srbija i Hrvatska, koliko često srpske ili hrvatski lideri odu u Zagreb ili Beograd. I onda se ova izjava izvuče pincetom i cijepa na četvero”, rekao je Izetbegović.

Ranije danas je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio da je Izetbegovićeva izjava glupost i neviđena politička šteta.

Na današnjoj sjednici, Predsjedništvo SDA također je osudilo Rezoluciju o vojnoj neutralnosti RS.

“Ova rezolucija koju je usvojila NSRS predstavlja nož u leda, kršenje Daytonskog sporazuma i novi udar na suverenitet BiH. Ta rezolucija je isključivo državno pitanje i zato neće imati nikakve efekte ali ne treba potcijeniti njene posljedice na odnose u zemlji”, rekao je Izetbegović.

Amanet ne znači međutim briga, kako to tvrdi Izetbegović. Na engleskom amanet je pledge. Radi se o pojmu koji se u prvom redu odnosi na preuzimanje.

amanet (arap.), stvar ili vrijednost ostavljena nekom na čuvanje; ostava, zalog.

  • založno pravo
26. travanj 2024 23:27