Article_Top_970x250

Pretukla muškarca i otela Mercedes: Brankica ponovo u bijegu...

izdana međunarodna tjeralica

Pretukla muškarca i otela Mercedes: Brankica ponovo u bijegu...

pro 03, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Avaz.ba

Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanske županije ponovo je raspisalo međunarodnu tjeralicu za 25-godišnjom Brankicom Liješnić iz Kiseljaka, koja se tereti za razbojničku krađu. Naredbu za raspisivanje tjeralice izdao je Županijski sud u Bihaću.

Liješnić se, zajedno s tadašnjim momkom Tonijem Bošnjakom, tereti da je pretukla 68-godišnjeg muškarca u Bihaću, kojem su oteli mobitel i ključ od Mercedesa, koji su ukrali i njime bježali policiji.

Uhićeni na području Mrkonjić-Grada 2. veljače 2019. godine i utvrđeno je da su konzumirali drogu.

Prethodno su izbjegli više policijskih zasjeda na putu od Bosanskog Petrovca. Nakon uhićenja proveli su noć u zatvoru, ali su kasnije pušteni da se brane sa slobode, ali se nisu odazivali pozivima Suda u Bihaću.

Zbog toga je za Brankicom prošle godine bila raspisana međunarodna tjeralica na osnovu koje je bila uhićena u Sloveniji i izručena pravosudnim organima BiH.

Kako je pojasnio sudac županijskog suda u Bihaću Osman Alibabić, Liješnić je tada prisustvovala jednom ročištu, nakon čega nije dolazila na suđenje u Bihać.

Upozoravana je da nema suđenja u odsustvu i da mora dolaziti na procese.

- Izdao sam nalog za njeno privođenje i vidjet ćemo kada se pojavi hoćemo li joj ponovo vjerovati- kazao je sudac Alibabić.

Inače, Toni Bošnjak se trenutno nalazi u zatvoru na izdržavanju kazne za neko drugo kazneno djelo.

Bošnjak je odranije je poznat policiji. Prije tri godine našao se u nezavidnom položaju kada su ga u kući u sarajevskoj općini Stari Grad zarobili i opljačkali Jasmin A. i Adnan Č. iz Sarajeva, od kojih je došao da kupi drogu. Znajući da kod sebe ima novaca, zatočili su ga u kući, tukli i prijetili mu nožem, te mu oteli mobitel i oko 800 maraka, koje je imao kod sebe. Bošnjak je tada uspio krvav istrčati na ulicu, nakon čega je alarmirana policija.

Dnevnik.ba