StoryEditor

Prestižni časopis izabrao 101 najboljeg nogometaša, među njima i dvojica Hrvata

Piše D  /  16.05.2019., 11:05h

Prestižni britanski FourFourTwo, nogometni časopis dostupan na čak 16 jezika, upravo slavi 25. rođendan od prvog izdanja.

U to je ime uredništvo objavilo popis 101 najboljeg nogometaša od osnutka magazina do danas, a na njemu su svoje mjesto zauzela i dvojica Hrvata. Kojim su se kriterijem vodili urednici lista, doista ne znamo, ali zanimljivo je primijetiti da su prvih osam pozicija zauzeli sadašnji ili bivši igrači Barcelone i Reala.

Najboljim je u tih 25 godina proglašen Lionel Messi, drugo je mjesto zauzeo Cristiano Ronaldo, dok je strategu kraljevskoga kluba Zinedineu Zidaneu pripala bronca.

Od Hrvata najbolje je plasiran Luka Modrić na 19. mjestu, dok je aktualni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker istaknut na 91. poziciji.

Jasno, mogli bismo svi sada iz naše perspektive raspravljati o tome kako su se, primjerice, Michael Owen i Tony Adams našli ispred Zvonimira Bobana ili Roberta Prosinečkog, ali vratimo se na podatak da je ipak riječ o britanskom časopisu i da su autori na listi očito malo pogurali svoje. 

Ne treba im na tome previše zamjerati, uostalom, da smo sastavljali nešto slično, vjerojatno bismo i sami iz više ili manje opravdanih razloga stali na stranu brojnih sjajnih igrača koji su nosili ili još uvijek nose hrvatski dres, prenosi Večernji.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 08:13