StoryEditor

Preokret za finale: Lokomotiva slavila protiv Slaven Belupa

Piše D  /  30.05.2020., 10:05h

Goran Tomić povukao je tri krucijalna poteza u nastavku utakmice i tako osigurao put u rodni Šibenik na finale Kupa! Njegova Lokomotiva je nakon užasnog prvog poluvremena protiv Slaven Belupa u nastavku preokrenula susret te golovima Cokaja, Tolića i Uzunija slavila 3-1 (0-1) i ušla u finale Hrvatskog nogometnog kupa, pišu 24sata.hr.

Iako je nakon prvih 45 minuta izgledalo kako će domaći sigurno osigurati put u Šibenik, projektil Gode iz 7. minute ostao je samo lijepo sjećanje. Gosti su preokrenuli susret, a Sammir je podsjetio na najbolja izdanja.

‘Farmaceuti‘ su krenuli goropadno na domaćem terenu, a sve su okrunili već u sedmoj minuti prekrasnim golom Brune Gode. Lijevi bek Slavena pucao je snažno s otprilike 25 metara od gola i probio nemoćnog Grbića za veliko slavlje na terenu u Koprivnici.

Bio je to veliki šok za Lokomotivu koja je sljedećih 15 minuta djelovala izgubljeno, a imala je i dosta sreće. Prijetili su domaći preko Glavčića i Lulića, ali Grbić nije morao reagirati iako je u oba navrata lopta prošla blizu stative.

Probudili su se Tomićevi izabranici oko 30. minute susreta i prvi put zaprijetili Filipovićevu golu, ali sve je to bilo slabo. Do kraja poluvremena domaći su nogometaši sigurno vratili konce utakmice u svoje ruke te dali na razmišljanje Goranu Tomiću i njegovoj momčadi što trebaju napraviti u nastavku kako bi osigurali kartu za Šibenik.

I bio je to puno bolje u nastavku. Imali su inicijativu gosti u sljedećih 20 minuta, ali nikako ju nisu uspjeli okruniti. Ali u 66. minuti u igru ulazi Sammir i tu kreće preokret. Prvo je odlično pronašao Cokaja koji je u 68. minuti lijepim volejem iznenadio Filipovića. Jako loše je reagirao golman domaćih i dao vjetar  leđa gostima za povratak u utakmicu.

Samo 12 minuta kasnije opet Sammir šalje odličnu loptu za još jednog svježeg igrača s klupe, Tolića, koji se odlično oslobodio Parackog i zabio za veliki preokret u Koprivnici. Točku na i je u petoj minuti nadoknade stavio Uzuni kad je poslao loptu praznu mrežu domaćih.

Tako je Lokomotiva osigurala svoje drugo polufinale Kupa u povijesti, a čekaju boljeg iz sutrašnjeg susreta Rijeke i Osijeka.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:08