StoryEditor
"smanjenje vojne aktivnosti"

Preokret nakon današnjih pregovora: Rusija objavila povlačenje u dijelu Ukrajine

Piše desk  /  29.03.2022., 14:46h
Rusija će radikalno smanjiti vojnu aktivnost na području oko Kijeva i Černihiva, javlja ruska novinska agencija Tass.

Objavilo je to, kako navode, ministarstvo obrane Rusije u priopćenju koje je pročitao zamjenik ministra obrane Ruske Federacije, general-pukovnik Aleksandar Fomin.

“Zbog činjenice da se pregovori o pripremi Ugovora o neutralnosti i nenuklearnom statusu Ukrajine, kao i o davanju sigurnosnih jamstava Ukrajini kreću primjenjivati, uzimaju u obzir načela o kojima se raspravljalo tijekom današnjeg sastanka i u cilju povećanja međusobnog povjerenja i stvaranja potrebnih uvjeta za daljnje pregovore i postizanje konačnog cilja - odobrenja i potpisivanja navedenog sporazuma, ministarstvo obrane Rusije donijelo je odluku da se radikalno smanji vojna aktivnosti na kijevskom i černihivskom području", rekao je Fomin. 

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu ranije danas je izjavio da će "vojna operacija u Ukrajini" trajati dok se ne ispune ciljevi, no istovremeno je najavio zaokret u ruskoj strategiji u Ukrajini. 

"Prva faza rata je dovršena. Ruska vojska se usredotočuje na primarni cilj koji se odnosi na oslobađanje Donbasa", rekao je Šojgu. 

Dnevnik.ba

22. studeni 2022 17:03