Article_Top_970x250

Preminuli vojnik služio je u Zapovjedništvu za potporu OS BiH u Banjoj Luci

koronavirus

Preminuli vojnik služio je u Zapovjedništvu za potporu OS BiH u Banjoj Luci

svibnja 12, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, u ponedjeljak 11. 5. 2020. godine, od bolesti COVID-19 preminuo je pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Preminuli pripadnik je iz Livna, služio je u Zapovjedništvu za potporu OS BiH u Banjoj Luci, u vojarni „Kozara“, i do sada je jedini pripadnik OS BiH koji je preminuo od koronavirusa. On je do 27. 3. 2020. godine radio u mjestu službe, nakon čega je u sklopu preventivnih mjera zaštite bio upućen da radi od kuće.

Navedeni pripadnik se 3. 4. 2020. godine javio u Dom zdravlja u Livnu zbog disajnih problema. Urađen mu je test, a uzeti uzorci su upućeni u Mostar na analizu. Istoga dana pacijent je hospitaliziran "COVID-bolnici"; Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Rezultati analize su potvrdili da je ovaj pripadnik OS BiH pozitivan na COVID-19.

Na današnji dan 12. 5. 2020. godine u OS BiH su tri pripadnika koja su testirani i testom je potvrđeno da su pozitivni te su u kućnoj izolaciji. Ukupno sedam pripadnika OS BiH koji su ranije bili zaraženi sada se vode kao izliječeni, a 19 je u samoizolaciji. Sukladno situaciji u cijeloj zemlji, regiji i šire,

Zajednički stožer OS BiH još je 11. 3. 2020. godine poduzeo mjere i kreirao smjernice za zaštitu od pandemije COVID-19.

Menadžment Ministarstva obrane BiH, na čelu s ministrom Sifetom Podžićem i njegovim zamjenicima Mijom Krešićem i Mirkom Okolićem, izražava sućut obitelji preminulog pripadnika OS BiH.

Dnevnik.ba