StoryEditor
dezinformacije o cjepivu

Preminula 39-godišnja majka, njena sestra vidjela plakate po gradu i šokirala se

Piše desk  /  06.02.2022., 10:38h
Nakon smrti 39-godišnje majke u Geretsriedu u bavarskom okrugu Bad Tölz-Wolfratshausen, po gradu i okolici su postavljeni plakati s informacijama prema kojima je smrt uslijedila nakon treće doze cjepiva.

Na plakatima je objavljena fotografija žene uz tekst: “U petak cijepljena booster cjepivom, u subotu preminula”.

Navodno su ih postavili protivnici cijepljenja iako nije točno da je žena preminula od cjepiva, pišu njemački mediji.

Žena je iznenada preminula krajem siječnja 2022.godine i iza sebe ostavila 13-godišnjeg sina. Prema navodima obitelji, žena je preminula pod tragičnim okolnostima. Kakvim točno, nisu pojasnili.

Članovi obitelji koji žive u Geretsriedu se uz veliku tragediju koja ih je pogodila sad moraju nositi i s lažnim informacijama i kampanjom protiv cijepljenja.

image

Plakati s dezinformacijama o uzroku smrti

FACEBOOK -

Sestra preminule žene je vidjela plakate i šokirala se. Na Facebooku je objavila kako to što je napisano o njezinoj sestri nije točno te kako cjepivo nije razlog njezine smrti.

– Mi kao obitelj ne želimo da našu situaciju iskorištavaju takvi ljudi i šire takve lažne informacije za svoje interese. Molimo sve u zajednici  koji ugledaju plakate na kojima je fotografija moje sestre neka nam jave kako bi mogli reagirati i ukloniti nešto što nije istina - napisala je sestra preminule žene, prenosi Fenix magazin.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 10:43