StoryEditor

PREMIJER TVRDI: Zračna luka u Tuzli ruši rekorde

Piše D  /  27.09.2017., 05:09h

 Zahvaljujući zračnoj luci raste broj posjeta turista, otvaraju se nova radna mjesta u ugostiteljstvu i ostalim turističkim djelatnostima, a razvijaju se i kompanije specijalizirane za prijevoz - istaknuo je Novalić. Naglasio je da ova zračna luka ima veliki značaj za cjelokupno gospodarstvo Tuzlanske županije, Federacije BiH, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Naveo je da dobra povezanost Tuzle privlači investitore i povećava njihov interes za ovu regiju.

- Danas sam obišao nekoliko uspješnih poduzeća na tuzlanskom području i uvjeren sam da ekonomski preporod ovog područja dugujemo, između ostalog, upravo ovoj zračnoj luci. Zbog brojnih gostiju i ogromnog interesa za letove, zbog sve više zrakoplovnoj kompanija koje žele letjeti iz Dubrava, ključno je postalo povećanje njegovog kapaciteta. Zato je od velikog značaja projekt rekonstrukcije postojećeg i dogradnje još jednog putničkog terminala.

Na ovaj način želimo povećati komfor putovanja i stvoriti pretpostavke za daljnji rast zračne luke - kazao je premijer Novalić.  Istaknuo je da je Vladi Federacije BiH infrastruktura prioritet jer bez nje nema gospodarskog rasta, novih investicija i novih radnih mjesta, a osim toga, tvrdi, svako ulaganje u infrastrukturu vraća se u gospodarstvo višestruko.

- Ova zračna luka je već zaradila nekoliko puta više od vlastite vrijednosti. Proširen i povećan donijet će još više zarade, ali i više investicija, više radnih mjesta, više novca u proračunu, bolja socijalna davanja i još mnogo drugih koristi za sve građane Federacije BiH - zaključio je Novalić. Premijer Novalić i direktor tuzlanske zračne luke Rifet Karasalihović položili su temeljac za projekt u vezi s rekonstrukcijom i dogradnjom putničkog terminala. Karasalihović je kazao da su proširenja neophodna jer ova zračna luka bilježi sve veći broj putnika.

Dnevnik.ba

 

18. travanj 2024 16:09