Article_Top_970x250

Premijer Plenković položio vijence na Gradskom groblju Mirogoj: Hvala braniteljima, hvala Tuđmanu

zagreb

Premijer Plenković položio vijence na Gradskom groblju Mirogoj: Hvala braniteljima, hvala Tuđmanu

kol 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Dan uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, prije središnje proslave u Kninu, premijer Andrej Plenković položio je vijence na groblju Mirogoj, uz poruku da time odaju priznanje svima koji su najviše dali za slobodu Hrvatske.

Plenković je vijence zajedno s potpredsjednikom Sabora Željkom Reinerom i predstojnikom Ureda Vlade Zvonimirom Frkom Petešićem položio kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjega križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskoga rata na Krematoriju.

"Još jednom smo odali priznanje i zahvalnost hrvatskim braniteljima, prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svima onima koji su najviše dali za slobodu Hrvatske", istaknuo je Plenković nakon polaganja.

Osobito se, dodao je, prisjećaju operacije koja je omogućila oslobađanje do tada okupiranih područja i na određeni način stvorila pretpostavke za kasniju reintegraciju hrvatskog Podunavlja i zaokruživanje teritorijalnog integriteta Hrvatske. 

"Stoga mi je drago da ćemo sutra svi zajedno biti i u Kninu kako bismo obilježili važnu, 25. obljetnicu Oluje", istaknuo je.

Dnevnik.ba