StoryEditor

Premijer novom provalom užario društvene mreže

Piše D  /  05.06.2021., 10:06h

Novalić je, odgovarajući na novinarska pitanja, kazao da FBiH nije “željela potrčati” u nabavi cjepiva protiv koronavirusa.

“Druga stvar, mi, u tom globalnom svijetu, na određeni način, nismo, da tako kažem, „potrčali“ prvi. I bili neki, „pokusni kunići“. Neke su države to prihvatile . Mađarska, Srbija, Izrael…”, naveo je Fadil Novalić.

Dodao je kako su u toj “svjetskoj igri cjepiva“ najbolje prošli oni koji ih proizvode. “Pa tek onda oni koji su moćni. Pa tek onda oni koji su zemlje ‘trećeg svijeta‘”.

Izjava da nismo “željeli potrčati” u nabavi cjepiva nije “dobro sjela” korisnicima društvenih mreža. Neki u svojim komentarima nisu imali nimalo milosti prema prvom čovjeku Federacije.

"Tamam kad pomisliš da nema veće gluposti od ove dotični pređe na sljedeći nivo igrice", jedan je od komentara

"Političari u #BosnaiHercegovina, štiteći građane koji ih plaćaju, ne trče za cjepivom, kako ovi ne bi bili pokusni kunići. Samo za pokvarenim kineskim respiratorima od kojih pucaju pluća. Od 10 milijuna KM", drugi je komentar s Twittera.

"Premijer je, za razliku od nekih, mislio na zdravlje građana u svakom trenutku. Demos je svjesno stavio ispred osobne promocije", ironično je napisao jedan građanin.

Podsjećamo, ovo nije prvi gaf federalnog premijera. Javnost ga je kritizirala zbog mnogih izjava poput ”puno je važnije što jedeš nego čime jedeš” uz šaljivu konstataciju da nije zdravo jesti zlatnim kašikama. Kao i da “poslije sutra, dolazi prekosutra”. Također, jednom je konstatirao kako smo “mnogo uložili u ceste, ali to se ne vidi na pravi način”. Posljednja izjava je samo jedna u nizu bisera premijera Federacije BiH, prenosi N1.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:41