Article_Top_970x250

Premijer Novalić pozitivan na koronavirus

nakon povratka iz srebrenice

Premijer Novalić pozitivan na koronavirus

srp 13, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić pozitivan je na koronavirus, potvrdio je nalaz testiranja.

Novalić je prilično dobrog zdravstvenog stanja, nema jačih simptoma i komunicira telefonski sa suradnicima, rekla je Feni vršiteljica dužnosti direktorice Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću Samira Demirović.

Premijer je testiran isključivo na osnovu toga što je prve simptome, ispoljene jedino u vidu lagano povišene tjelesne temperature, osjetio nakon sudjelovanja u Maršu mira upriličenom povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici.

U grupi u kojoj se tada kretao bilo je 20-ak ljudi. Njih je Novalić iz preventivnih razloga pozvao da se također testiraju. Pozvao je da to učine i novinari odnosno snimatelji s kojima je tijekom Marša mira kontaktirao odnosno davao izjave za javnost.

Federalni premijer je bio sudionik u Maršu mira u dijelu grupe koja je 10. srpnja stigla u Memorijalni centar Potočari kod Srebrenice.

Ovogodišnji Marš mira, na kojem je sudjelovalo ukupno oko 400 osoba, zbog mjera suzbijanja pandemije je bio organiziran na način da se sudionici kreću odvojeno u zasebnim grupama do 50 osoba.

Dnevnik.ba