StoryEditor

Premijer FBiH obišao poplavljena područja u općinama Kiseljak i Busovača

Piše D  /  03.02.2019., 11:02h

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić večeras je, u pratnji predstavnika Federalne uprave civilne zaštite, obišao poplavama pogođena područja u općinama Kiseljak i Busovača, te se upoznao o razmjerima štete i trenutnom stanju na terenu, kao i aktivnostima koje se poduzimaju da bi šteta bila sanirana.

- Obišli smo poplavljena područja i dobili detaljne informacije od direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka. Ekipe ostaju raditi cijelu noć na ispumpavanju vode sa komunikacije Kiseljak - Busovača, ali i iz dvorišta obiteljskih kuća. Prvi prioritet nam je ljudski život i sada radimo na tome da vodu što prije vratimo u riječna korita. Tijekom narednih dana obići ćemo i ostale općine u FBiH koje su pogođene poplavama - kazao je premijer Novalić.

U pratnji načelnika Asima Mekića, premijer Novalić je obišao timove civilne zaštite u Busovači.

Zbog jakih padalina i topljenja snijega danas je u većem dijelu BiH došlo do naglog porasta vodostaja rijeka i manjih vodotoka, te njihovog izlijevanja iz korita. Došlo je do plavljenja kuća, dvorišta, poljoprivrednih površina te prometnica. Situacija u Srednjobosanskoj županiji još uvijek je alarmantna. Putna komunikacija prema brojnim mjestima je i dalje blokirana uslijed izlijevanja Lašve i Vrbasa. U Busovači je proglašena izvanredna situacija, odnosno stanje elementarne nepogode, zbog brojnih poplava, ali i odrona. Načelnik Busovače Asim Mekić rekao je večeras da je Busovača odsječena sa dvije strane, iz pravca Kiseljaka i iz pravca Zenice.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:37