StoryEditor

PREKRASNA GESTA ‘No limit‘ Kiseljak održava treninge za štićenike centra ‘Duga‘

Piše Jurija Milović  /  10.03.2021., 04:03h

Sportski klub ‘No limit‘ u suradnji s Edukacijsko - rehabilitacijskim centrom "Duga" Novi Travnik, podružnica Kiseljak danas su održali prvi trening namijenjen štićenicima centra „Duga“ u Kiseljaku.

Trener i osnivač kluba Aldin Bašić, sa grupom djece s ograničenim društvenim i životnim sposobnostima proveo je danas dio svoga dana, obogaćujući njihov.

„Do suradnje je došlo spontano. Razmišljao sam koliko je toj dobroj djeci životnih radosti onemogućeno i koliko im je lijepih iskustava uskraćeno. Oni zaslužuju biti dio društva, znati da su i voljeni i funkcionalni i željeni. Znati da su dio zajednice, da vrijede“, za Dnevnik.ba ispričao je Bašić.

Bašić ističe kako štićenici centra vape za sličnim suradnjama i akcijama koje će djeci otvoriti nove životne vidike koje, svakako, zaslužuju i trebaju.

Danas je bio poseban trening. Danas je bio trening za djecu koja uživaju u druženju, za djecu koja uživaju u sportu, za djecu koja nam svima mogu biti primjer, za djecu koja ne žele reći "ne mogu"...danas je bio trening za djecu koja trebaju našu pažnju, koja žele biti dio naše svakodnevice, koju mi tako olako uzimamo. Danas je bio trening za šampione, danas su ta djeca učinila nas šampionima. Hvala im!“, napisali su iz kluba na svojoj Facebook stranici danas.

Treninzi za djecu s ograničenim sposobnostima će se, u prostorijama SK ‘No limit‘, održavati jednom tjedno, a svaki tjedan će doći nova grupa djece, tako da nitko ne ostane uskraćen radosti sudjelovanja.

„Ne može se riječima opisati ta duševna radost njihova osmijeha. Malo toga mi je u životu ispunilo dušu kao današnji dan“, zaključio je Bašić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:12