StoryEditor

Preko Hanžekovićevog ureda pokušali ovršiti 7-godišnju djevojčicu

Piše D  /  29.09.2018., 12:09h

Da bi apsurd bio veći, adresa na koju glasi ovrha je iz Jastrebarskog, identičnog imena i prezimena, OIB-a, datuma rođenja, ali djevojčica živi u Vinkovcima na drugoj adresi i nema nikakve veze s Jastrebarskim, objavio je na Facebooku djed djevojčice te dodao da je pošta u Vinkovcima inzistirala da mama dovede djevojčicu u poštu kako bi ona maloljetna preuzela preporučenu pošiljku jer je na kuverti adresirana vinkovačka adresa.

"Jučer, 25. 9.2018., dobili smo obavijest da se trebamo javiti na poštu jer je nešto došlo na ime moje kćeri Dragice Saračević. Danas, 26.09.2018., supruga dođe u poštu tražeći da joj se preda paket. Službenica prvo nije htjela dati "paket" supruzi budući da je riječ o OVRHI! Sad je pravo vrijeme da kažem kako moja kćer Dragica ima 7 godina! Dakle, maloljetna!", napisao je na Facebooku ogorčeni otac djevojčice.

Objasnio je kako je službenica u pošti predala majci paket.

"Naša prva reakcija je bila ŠOK! (i još uvijek smo u šoku!) Dakle! Dobili smo od gosp. Hanžekovića i njegovih kompića u ime tvrtke Eko-flor plus ovršni prijedlog nad Dragicom Saračević, koja živi u Jastrebarskom i s njenim OIB-om! (a ovrha stigla na našu adresu) Još jednom naglašavam da je riječ o maloljetnoj osobi! To što je adresa potpuno deseta, to me najmanje brine. Ono što me brine jest odakle im OIB moje kćeri!? Ma ne zanima me što na to pravo imaju javni bilježnici! Znam da imaju..... Ali, tko im može dati OIB maloljetnog djeteta? Gdje su tu prava djeteta!? Gdje je sada ta uredba EU o tajnosti podataka maloljetne djece!? Gdje je uopće pravna država!? Ovršiti maloljetno dijete... pa to može samo u Hrvatskoj", nastavlja ogorčeni otac.

Dodaje kako su odmah kontaktirali javnog bilježnika koji je poslao ovršni predmet te da se on ispričao, kazao da njegov službenik nije odradio dobar posao te da će povući ovršni prijedlog. 

"Mnogi od vas, koji budu ovo čitali, sigurno će reći da se radi o grešci koja se može dogoditi svakome. Pa evo vam sada i crni scenarij. Recimo da nismo preuzeli pošiljku ili da smo ju odbili preuzeti. Nakon 8 dana ovrha postaje pravomoćna. Slijedi ovrha skrbnika bez obzira što je riječ o maloljetnoj osobi koja na sebi nema ništa. Sigurno nema kuću u Jastrebarskom! Skrbnike tada čeka sudski proces i dokazivanje gore već navedenoga. Srećom nije ni tako velik iznos. 

A što da je u pitanju neki veći iznos? Možete blokirati život cijele jedne obitelji, baciti ih na koljena, jer, eto, netko nije dobro obavio svoj posao", upozorava otac.

"Najviše sam uznemiren spoznajom da netko može doći do OIB-a maloljetnog djeteta. Pa makar on bio i javni bilježnik! Ako se može doći do njihova OIB-a, što je s nama ostalima.... Kako da se mi odrasli branimo, kad u našoj državni ni dijete nije zaštićeno!? Zar još nekom nije jasno zašto se bježi iz ove države!?", zaključio je.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 23:42