StoryEditor
hrvatska

Preko 200 osoba pod sumnjom da imaju lažne covid potvrde, spominje se i ime poznatog pjevača

Piše desk  /  29.09.2022., 08:50h

Slučaj je sada u nadležnosti Uskoka te se izmijenila i kvalifikacija pa se medicinsku sestru sada tereti za primanje mita, a sve osobe koje su platile za takve covid potvrde kao davatelje mita.

U novoj akciji Uskoka u srijedu ujutro uhićeno je 12 osoba predvođenih bivšom medicinskom sestrom iz Doma zdravlja Zagreb - Zapad, P. R. (32). 

Prve informacije govorile su da se radi o najmanje 200 osoba.

Naime, u studenome prošle godine zagrebačko općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je prvu istragu protiv spomenute medicinske sestre zbog trgovanja lažnim covid potvrdama,a  tada ju je teretilo za 18 slučajeva trgovanja takvim potvrdama, dok je ukupno 11 osoba bilo osumnjičeno, piše Jutarnji list.

Ona je bila osumnjičena za zloporaba položaja i ovlasti. Određeni dio tih osoba koje su potvrde dobile tada nisu bile obuhvaćene istragom, već ih se klasificiralo kao svjedoke. No, kako je sada slučaj u nadležnosti Uskoka, izmijenila se i kvalifikacija tako da se sada nju tereti za primanje mita, a sve osobe koje su platile za takve covid potvrde kao davatelje mita.

Ukoliko ovakvu kvalifikaciju policijske kaznene prijave Uskok prihvati, sve osobe koje su u zamjenu za novac od sestre dobile potvrde da su cijepljeni, njih preko 200, bit će osumnjičene kao davatelji mita. 

Među imenima osoba čija je imena medicinska sestra unijela u sustav, navodno se, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nalazi i ono pjevača Tonyja Cetinskog (53), koji je nakon izbijanja pandemije covida-19 u više navrata iskazivao svoje antivakserske stavove.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:59