StoryEditor
NOVE OPSTRUKCIJE IZ SDA KUHINJE

Prekinuta izvanredna sjednica Parlamenta FBiH, ništa od imenovanja Vukoje i Isaka

Piše desk  /  06.07.2023., 16:34h

Prekinuta je izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj se trebalo raspravljati o Odluci o izmjenama Odluke o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova radnih tijela Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Na početku sjednice dodijeljeni su mandati novih šest zastupnika, pa je nakon toga napravljena pauza. Za vrijeme pauze trebala je biti održana sjednica Povjerenstva za izbor i imenovanje Zastupničkog doma PFBiH, na kojoj se trebalo raspravljati o imenovanju Marina Vukoje u Ustavni sud BiH i Arnela Isaka na mjesto dopredsjedatelja Zastupničkog doma PFBiH, ali ona se nije održala.

 

Nije bilo kvoruma

Povjerenstvo je trebalo popuniti i nedostajuće članove nakon što su se neki zastupnici odrekli mandata, ali planirana je i izmjena još nekih članova Povjerenstva, prenosi Avaz.

Međutim, kako Povjerenstvo nije popunjeno, jer su se mandata odrekla dva zastupnika HDZ-a, trenutna koalicija nije imala većinu u njoj, pa je opozicija blokirala kvorum i ispunjavanje Povjerenstva.

Imenovanja Vukoje i Isaka

Podsjećamo, opozicijski zastupnici u Povjerenstvu za izbor i imenovanje su Irfan Durić (NES), Edina Gabela (SBiH), Eldar Čomor (SDA) i Dajana Čolić (DF Željko Komšić).

Kako se nije održala sjednica Povjerenstva neće biti ništa od imenovanja Marina Vukoje u Ustavni sud, niti Arnela Isaka na mjesto dopredsjedatelja Zastupničkog doma.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 16:30