StoryEditor
vitez

Predstavom ‘Bespomoćna stvorenja‘ završavaju Dani hrvatskog kazališta u BiH

Piše fena  /  16.07.2022., 12:59h

Predstavom Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda ove će nedjelje, 17. srpnja, u Kazališnoj dvorani Vitez s početkom u 20 sati biti zaključeni 7. dani hrvatskog kazališta u BiH.

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskoga Broda izvest će predstavu "Bespomoćna stvorenja" po jednočinkama Antona Pavloviča Čehova, koje je dramatizirao američki dramaturg Neil Simon, a u obradi redatelja Silvija Stilinovića, priopćeno je iz Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez.

"U tri jednočinke poveznica je čovjek, čovjek u situaciji života, životna situacija koju postavlja čovjek. Satirično ismijavanje, koliko god paradoksalno zvučalo, odnosa među ljudima. Karikatura života u sredini.

Svaka rečenica Čehova kao da je pisana i za današnje situacije koje ljudi sebi stvaraju. Predstavu treba shvatiti kao komediju. Čehov je na svako svoje djelo pisao 'komedija', pa tako i na ovo. Guvernanta, Prosidba i Davljenik dijelovi su ove predstave u kojima će svatko naći dio kojem će se smijati i dio o kojem će razmišljati", navodi se u priopćenju.

Režija je vrlo jednostavna i ostavlja glumcima potpunu slobodu stvaranja odnosa na sceni i s publikom.

Pokrovitelji ovogodišnjih Dana hrvatskog kazališta u BiH su Federalno ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Srednjobosanske županije. Na smotri je izvedeno ukupno 12 predstava, a organizatori navode kako je i posjećenost bila iznimna.

Iz GKM-a Vitez najavili su početak Ljetnog kazališnog kampa u Brajkovićima koncem srpnja, te za kraj kolovoza početak manifestacije 14. dani kazališta "Vitez 2022".

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:04