StoryEditor
sarajevo

Predstavnici Matice hrvatske, BZK Preporod i HKD Napredak dogovorili buduću suradnju

Piše fena  /  21.12.2022., 16:41h

Prostorije Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak posjetili su danas predstavnici Matice hrvatske i to predsjednik Miro Gavran i član Glavnog odbora Ivica Nuić.

Sastanku su pored predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak dr. sc. Nikole Čiče nazočili i predsjednik prijateljskog društva Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” prof. dr. Sanjin Kordić, te tajnik Nazif Salčin, priopćeno je iz HKD Napredak.

U predblagdanskom ozračju predstavnici ovih značajnih kulturnih društava su između ostalog razgovarali o budućoj suradnji i mogućnostima zajedničkog djelovanja na prostorima Bosne i Hercegovine, ali i Republike Hrvatske, te o budućim projektima koje planiraju realizirati, kao što su znanstveno-stručni simpoziji, tribine, predavanja, ali i manifestacije, a čime bi se dao i međunarodni značaj i karakter.

Predstavnici kulturnih institucija su se između ostalog osvrnuli i na svoje značajne jubileje koji su obilježili 2022. godinu i to 180 godina postojanja Matice hrvatske, te 120 godina od utemeljenja HKD Napredak, ali isto toliko godina postojanja BZK Preporod koji će taj svoj jubilej obilježiti u narednoj godini.

Uz izražavanje zadovoljstva sastankom i uz želje za još boljom i snažnijom suradnjom, predstavnici društava će se sastajati i u narednom periodu, te se nadaju brojnim zajedničkim projektima, a koji će doprinijeti razvoju kulture, jezika i tradicije koje ova društva već dva desetljeća njeguju.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 00:37