Article_Top_970x250

Predstavnici iz BiH na Europa Salzburg Forumu

"Europa i mir 1919—1989—2019"

Predstavnici iz BiH na Europa Salzburg Forumu

lis 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predstavnici Europskog pokreta u BiH će od 6. do 8. listopada u Salzburgu sudjelovati na 15. Europa Salzburg Forumu u organizaciji IRE (Institut regiona Europe).

Forum se ove godine, uz sudjelovanje eminentnih gostiju,  održava pod nazivom "Europa i mir 1919—1989—2019".

Ovo je jedna od rijetkih internacionalni konferencija, gdje je pored engleskog i njemačkog, službeni i radni jezik foruma i jezik naroda Balkana, što je značajan pokazatelj s koliko, senzibilnosti, važnosti i pažnje  organizatori prilaze značaju i važnosti rješavanja otvorenih pitanja ovog dijela Europe i naše, tradicionalno "problematične" regije, navode iz Europskog pokreta u BiH.

Stoga je i panel diskusija o Balkanu, već nekoliko godina unazad jedan od najvažnijih događaja foruma u Salzburg. Na predstojećem skupu između ostalih predstavnika regije, zapaženo sudjelovanje imat će i visoki predstavnik u BiH  Valentin Inzko.

Delegaciju Europskog pokreta u BiH, na ovogodišnjem forumu, predvodi predsjednik Predrag Praštalo. U forumu će sudjelovanje uzeti predstavnici Brčko distrikta, kantona, lokalnih zajednica, te predstavništva u Austriji, najavljeno je iz Europskog pokreta u BiH.

Dnevnik.ba

Tagovi: